Velg en side

Spillet

12.nov, 2020 | SAL 1

Jeg tenker med dette innlegget at jeg skal skrive litt om spillet i seg selv og hvordan jeg tenker å gjøre min “undervisningsdag”.

Vi har nemlig delt det opp en smule, slik at det ble lettere å delegere oppgavene til hverandre. Nå under corona-tiden må man ty til alle midler man har, og samarbeid blir jo satt litt på prøve. Heldigvis møtes vi til stadighet på Zoom, sånn at vi kan prate ut om hva vi tenker.

Vi har vært mye frem og tilbake med spillet, men kom til slutt frem til et godt utkast som vi må utarbeide litt til før vi leverer inn til ferdig prosjekt.

Det hele går ut på at elevene skal ødelegge en portal som vikingene har brukt for å komme inn i vår verden. Denne portalen er i Minecraft, og elevene må løse puzzles både i det virkelige liv og det virtuelle for å samle inn bokstaver de skal bruke for å stenge portalen. Portalen vil de stenge for å redde Norge fra de onde vikingene, men også for å redde Eira og Ragnar som er to vikingbarn elevene har blitt kjent med i spillet.

Undervisningsopplegget mitt går ut på at Eira sin pappa har vært på tokt. På denne tokten finner han et ukjent objekt som elevene må hjelpe Eira med å finne ut av hva er. Elevene skal finne biter av objektet i Minecraft, og når de har funnet alle bitene skal de produsere det i det virkelige liv på sløyden. Da finner de ut at objektet er et solkompass, og de må da bruke kompasset til å finne bokstaven de trenger.