Velg en side

Media Literacy – Undervisningsopplegg

12.nov, 2020 | SAL 2

For å kunne lage et godt undervisningsopplegg knyttet til filmen jeg har valgt i oppgaven min kan det være lurt å drøfte litt med meg selv på bloggen, tenker jeg.
Jeg skal jo fortsette med å analysere filmen Bambi. Dette er en film jeg har tenkt kan brukes ved temaet døden på småtrinnet. Men det finnes også flere tematikker som kan tas opp, som f.eks jakt og vennskap osv. Jeg er litt usikker på hvilket fag dette kunne passet inn i, da lærerverkene sjeldent er lagt opp til at døden skal tas opp. Men det er alikevell et tema som kan være nyttig å prate om.
I KRLE finnes det kompetansemål som kan være relevant:
– sette seg inn i og formidle egne og andres tanker, følelser og erfaringer
– identifisere og reflektere over etiske spørsmål
– utforske og samtale om etiske sider ved menneskers levesett og ressursbruk

Jeg ville nok alikevell ikke vist filmen i en KRLE-time, men heller hatt det som et tverrfaglig opplegg. For at elevene skal kunne få formidlet sine egne fanker og følelser, samtidig som de reflekterer over andres kunne vi hatt satt oss i ring og diskutert etter filmen. Et spørsmål som kan tas opp er «Hvordan hadde filmen vært annerledes hvis Bambis mor ikke døde?». Jeg tror dette er et viktig spørsmål som får elevene til å forstå at Bambi kanskje aldri hadde hatt et forhold til faren sin om moren ikke døde. Jeg kjenner dette er veldig vanskelig, og jeg må nok sette meg ned å drodle litt mer før jeg ferdigstiller et undervisningsopplegg til mappen!