Velg en side

Animering i praksis

12.nov, 2020 | SAL 2

Hvordan fungerer animasjon egentlig i praksis?

Jeg har forsøkt å bruke enkel animering med elevene mine de siste ukene. Dette i form av at jeg har lagt til et animeringsprogram de kan leke seg i hvis de vil. Dette gjør de uten instruksjoner fra meg, så det er egentlig bare for å teste litt å se hvilke elever som forstår programmet og hvilke elever som faktisk animerer eller bare leker seg der inne. Programmet er egentlig en HTML-basert applikasjon som er veldig enkel å lenke til å bruke på iPadene til elevene.
Her er appen:

Jeg har observert at elevene bruker appen av fri vilje, og de syntes appen ser morsom ut. De tror jo at det er en tegne app, så de forstår ikke uten veiledning at man faktisk kan lage en «film» med den. Dette er noe som jeg evnt må introdusere for de senere. Men jeg tenker at det er flott at elevene kan selv gå inn å titte på et program/app før de faktisk bruker den. Elever er jo i dag svært intuitive og gode på det digitale. Jeg har inntrykk av at elever i dag lærer seg fortere programmer eller apper enn det vi gjorde før i tiden.
Jeg har veldig lyst til å bruke denne appen i undervisningen, og jeg tror det at elevene tidligere bare har vært inne å tittet er et godt utgangspunkt. Hvis jeg senere ber de finne frem appen og lage en video vil det være mye enklere enn hvis de aldri har sett hvordan appen ser ut eller fungerer.