Velg en side

Mappe 2

3.nov, 2020 | SAL 2

Da er endelig mappe 2-utkast levert inn. Begge de individuelle oppgavene er noe jeg har gruet meg til, da det å finne tid til å gjøre det en skal gjøre har vist seg å være noe vanskelig.. 🙂 Men heldigvis har jeg overgått meg selv, og levert den første oppgava. Jeg syntes oppgaven var svært interessant, og jeg kjenner jeg faktisk gleder meg til å fortsette å skrive. DA veit jeg at jeg har valgt riktig fag!

Jeg vil i dette blogginnlegget fortelle litt om hva oppgaven går ut på, men selvfølgelig ikke kopiere og lime inn rett fra oppgava. Egentlig litt for min egen del, da jeg syntes det er godt å kunne skrible ned litt uten å tenke på at det skal være så veldig akademisk riktig.

I mappeinnlevering 2 skal vi velge en film som vi skal gjøre en filmanalyse av, og skrive litt om hvordan vi i undervisningssammenheng kunne tenke oss å bruke filmen. Jeg valgte filmen Bambi, da dette er en klassiker som skjærer meg rett inn i hjerterota. Men også fordi jeg føler at dette er en veldig enkel film, men som man alikevell kan dra inn utrolig mye tematikk. Jeg har valgt å fokusere på noe så dystert som døden. Dette fordi det kan knyttes til det tverrfaglige temaet “Folkehelse og livsmestring”, men også fordi det er et tema jeg føler er svært vanskelig for meg som lærer å snakke med elevene om. Jeg tror det å bruke en film kan være en god innfallsvinkel, og spesielt denne filmen.

Da jeg googlet litt før jeg begynte på oppgava så jeg at filmen også tidligere har blitt brukt til psykologiske analyser i utlandet. Lenker til dette ligger nederst i innlegget. Dette syntes jeg var veldig interessant, og jeg føler derfor at oppgaven blir relevant.

https://sites.ualberta.ca/~jennyy/PDFs/16913954.pdf
https://www.mdpi.com/books/pdfview/book/1411