Velg en side

Animasjon

23.okt, 2020 | SAL 2

Under tredje samling hadde vi animasjon som tema. Vi fikk her se en forelesning av Ole som er førstelektor på spillskolen. Han fortalte om de ulike prinsippene ved animasjon og hvordan vi kan bruke de. Jeg har jo som grafisk designer noe erfaring med animering. Dette er da enkle reklamefilmer som jeg har laget i After Effects for ulike firmaer. Men teorien har jeg absolutt ikke kontroll på. Så dette var en utrolig lærerik forelesning som ga meg mye nyttig i forhold til mappeinnleveringen av animasjonsfilmene vi skal lage.

De tre hoved-animeringsteknikkene er stop motion, tegnefilm og data-animasjon. Stop-Motion er eksempelvis filmer som Askeladden der de bruker dukker, Pingu der de bruker modelleire, men også cut-out som bruker utklipp fra ark. Dette med cut-out syntes jeg var spesiellt spennende, da det kan gjøres ekstremt enkelt eller avansert. Det passer jo veldig fint til småtrinnet, da det å jobbe med hendene er noe som ofte appellerer til de. Men også fordi jeg tenker det å jobbe med finmotorikk er viktig fra tidlig alder. Jeg har erfart at mange elever på de små trinnene sliter med å klippe ut figurer med saks. Det å jobbe med en slik animasjonsfilm kan være noe som kan hjelpe de med øving av finmotorikk som igjen kan være nyttig til andre ting enn kun å klippe med saks!

Vi i gruppa drøftet jo litt på denne samlingen hva vi kunne lage en animasjonsfilm av. Etter å ha sett utdrag av Sinnamann følte jeg at det kanskje er fint å lage en film av et tema som er vanskelig å snakke om for elevene, da filmer er en fin inngangsportal til å snakke med elever om slike temaer.

Til slutt kom vi frem til at vi ville virkelig bruke potensialet til stop motion animering. Vi har lyst til å lage en cut-out animasjon med frosken og sommerfuglens livsfaser som utgangspunkt. Elevene skal da få selv velge om de vil bruke frosken eller sommerfuglen. Dette skal vi jobbe mer med, og jeg har troa på at prosjektet kan bli bra.

Legger med en gif av animasjonsvideoen jeg og Mina lagde i løpet av forelesningen. Det ble over 100 bilder i denne lille videoen!