Velg en side

Spillidé og refleksjoner

28.aug, 2020 | SAL 1

I løpet av denne samlingen har vi vært igjennom både filmproduksjon og spillutvikling.

I spillutviklingsdelen kom gruppa mi frem til å bruke vikinghistorie som baserer seg på et engasjerende system der elevene skal “konkurrere” mot vikingene. Jeg håper og tror at denne idéen kan bli til et veldig bra sluttprodukt.

Da det gjelder måter å legge spillet opp var KoDu noe som Anders nevnte, og noe som man gjerne kunne bruke. Jeg har Mac og ikke en Windows PC, så jeg får dessverre ikke testet dette. Det må være noe jeg kanskje skaffer meg senere. 🙂 Men for nå så tenker jeg kanskje det å lage en Web App, der man bruker WordPress og en gamification-plugin som gjør det mulig for elevene å virkelig konkurrere mot en motpart ville være artig å lage. Men samtidig tror jeg at det hadde vært kulest og mest givende for oss som gruppe å lage en virtuell verden i Minecraft eventuelt. Vi kan jo også begi oss ut på å lage begge deler.. ?  Tror ikke det ville tatt så alt for lang tid å lage en webapp, da jeg har laget veldig enkle versjoner av dette tidligere som jeg bruker i engelskundervisning på 1. og 2.trinn. (www.kineskjerpen.no/englishclass)

En virtuell verden i Minecraft Education tror jeg hadde vært utrolig spennende å lage med en gruppe, da det er mange muligheter for å tilpasse verdenen slik at det passer inn i temaet. Men det bør jo være et mål her. Kanskje elevene skal samle inn noe informasjon på en måte? Eller løse en kode. Minecraft er iallefall noe jeg tror ville passet godt. Man kan jo f.eks lage verdenen mest mulig lik slik det ville sett ut på vikingtiden. Vi kunne bygget vikingskip og bondegårder blant annet. Minecraft Education er jo genialt på den måten at vi kunne samarbeidet som “verter” og laget en verden som vi lagrer og senere deler med evnt. elever (og sensorer på en eksamen).

 

Litt inspo-bilder til en app / Minecraft verden:

Gamification – EntegyProfile Dashboard - Performance App by Casey Baggz on Dribbble

 

 

 

Viking Minecraft-skall | NameMCHow To Build A Viking Ship In Minecraft - Minecraft Guides

Minecraft Viking House Tutorial - YouTube

Trelleborg Viking Settlement in Minecraft Marketplace | Minecraft